Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

PAX Otthon - Tiszaalpár

"A másokért végzett munka, az odafigyelés, a törődés, a szeretet olyan kincs, melyből minél többet adunk, annál több lesz nekünk is."

PAX Otthon
 • Az otthon címe: 6067 Tiszaalpár, Istvánújfalu körzet tanya 87/A
 • Telefonszáma: +3676424063 +36 30 517 5402
 • Email címe: paxotthon@szeretetszolgalat.hu
 • Intézményvezető: Baranyi Éva
 • Ágazati azonosíto: S0004219
 • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobák közvetlen fürdőszobával
 • Lakók száma: 91
 • Szobák: 2-3 ágyas szobák közvetlen fürdőszobával
 • Kizáró okok: > Szenvedélybetegség, ön- és közveszélyes állapot, egyéb pszichiátriai kórkép valamint fertőző betegség esetén a jelentkezést nem tudjuk befogadni.
 • Látogatási idő: Minden nap délelőtt 9:30 órától délután 17:30 óráig. Az intézmény zavartalan működése érdekében (étkezések, foglalkozások, orvosi vizitek stb.) kérnénk, hogy a látogatási szándékukat - lehetőség szerint - előre jelezzék személyesen, vagy telefonon.
 • Szentmise: Hetente
 • Étkeztetés módja: Saját konyha

Felvételért felelős:

Tarjányi Ágnes+3676424063 +36 30 517 5402tarjanyi.agnes@szeretetszolgalat.hu

Bekerülési dokumentumok:

Az intézmény rövid története: 

A Kecskemét környéki tanyavilág szolgálatára 1922 után bencés szerzetesnői közösség kezdte meg működését. Áldásos tevékenységüknek a szerzetesrendek 1950-es szétszóratása vetett véget. A Szeretetszolgálat a régi ispánlakásban előbb átmeneti otthont, majd 1984-ben idősek otthonát létesített. Ma már egymás mellett él és működik a Szent Benedek Leányai szerzetesrend és a PAX Otthon.

 

Az intézmény megközelíthetősége:

Közúton: Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Csongrád felől közelíthető meg.

Autóbusszal: Kiskunfélegyháza felől, illetve Eger-Szeged járattal.

 

Intézményünk 91 férőhelyes, mely biztosítja az otthonlakók (férfiak, nők és házaspárok) korának, egészségi állapotának megfelelő korszerű fizikai és egészségügyi ellátását, pszichés gondozását, valamint célszerű és hasznos tevékenységük megszervezését, foglalkoztatását. Vállaljuk Alzheimer és demens betegek ápolását is.

 

Az intézmény elsődleges feladata a szeretetteljes gondozás és ápolás, az emberi méltóság megtartása, kiváltképpen a demencia kórképpel élők tekintetében egyedi biztonságot nyújtó otthonias környezetben, melyet csendes, nyugodt zöldövezet ölel körül.

Ellátottaink az élet utolsó szakaszában érkeznek hozzánk. Fontos, hogy otthon érezzék magukat, hogy az alap elsődleges szolgáltatáson túl olyan lehetőséget biztosítsunk számukra, ami mindennapjaikat tartalmas, erőt adó, örömteli pillanatokkal tölti meg. Kognitív zavaraik mellett is érzékeljék a jó bánásmódot, a családias légkört és a szükségleteik kielégítésre kerüljenek, hiszen ezáltal marad meg az emberi méltóságuk.

 

Szakmai munka: 

Minden ellátott személyes figyelemmel célzott ápolásban, gondozásban részesül: szakápolók, szociális gondozók, mozgásterepauta, mentálhigiénés szakember, pszichhiáter, háziorvos segítségével. Munkatársaink elkötelezett, magas szintű szakmai tudással rendelkeznek, így lakóink számára szívvel és szakértelemmel tudjuk biztosítani az egészségi állapotuknak és személyiségüknek megfelelő ápolást, gondozást, melyről a hozzátartozókat is tájékoztatjuk. Háziorvosi rendelés mellett Otthonunkban pszichiátriai szakrendelés is működik.

 

A családi kapcsolatok és személyes találkozások fontosak számunkra is, ennek megfelelően évente Családi napot tartunk. Lakóink tehetségének kibontakoztatására 2002 óta évente megrendezzük a „Tevékeny Élet” fesztivált. Lakóink részére (korlátozott számban) a HOMM Kft speciális buszával évente kirándulást szervezünk.

 

Az ellátottak elhelyezési körülményei: 

Lakószobáink 2, de legfeljebb 3 ágyasok. Törekszünk arra, hogy a legbarátságosabb tárgyi és személyi feltételeket biztosítsuk ellátottaink számára, elkerülve a kórházi jelleget. Minden szobához fürdőszoba tartozik. A lakrészekben televízió, telefonkészülék található (mely bejövő hívások fogadására és nővérhívásra szolgál). Intézményünk lifttel is rendelkezik.

 

Térítés ellenében nyújtott szolgáltatások: 

Alapgyógyszerlistán nem szereplő gyógyszerek, inkontinencia termékek. Igénybevehető két hetente fodrász, illetve szakértelmet igénylő esetekben pedikűrös.

 

Vallásgyakorlás: 

A hitélet gyakorlásának biztosítása elengedhetetlen feladatunk. Fontos szerepe van az imának, ami nyugtat, békét nyújt. Szentmise hetente két alkalommal az intézményben. Odafigyelünk arra is, hogy a szentségek kiszolgáltatása minden lakónk számára elérhető legyen. A Bencés nővérek rendszeresen átjönnek csoportos beszélgetésre, elmélkedésre. Otthonunkban önszerveződés keretében imacsoport is működik. A vallásgyakorlás nem kötelező, csupán lehetőség a gyakorolni vágyók számára.