Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Szent Vince Otthon - Csákvár

,A csend gyümölcse az ima. Az imádság gyümölcse a hit. A hit gyümölcse a szeretet. A szeretet gyümölcse a szolgálat.'' Kalkuttai Szent Teréz anya

 • Az otthon címe: 8083 Csákvár, Szent Vince utca 2.
 • Telefonszáma: 06 30 262 7670
 • Email címe: csakvar@szeretetszolgalat.hu |
 • Intézményvezető: Pirityi Hajnal
 • Ágazati azonosíto: S0008839
 • Elhelyezés:
 • Lakók száma: 101
 • Térítési díj: 5760 Ft / ellátási nap
 • Kizáró okok: pszichiátriai és szenvedélybetegség
 • Látogatási idő: kedd: du. 14 é16 óra között szerda: de. 10 és 12 óra du. 14 és 16 óra között csütörtök: de. 10 és 12 óra péntek: de. 10 és 12 óra szombat: de. 10 és 12 óra du. 14 és 16 óra között vasárnap: de. 10 és 12 óra du. 14 és 16 óra között
 • Szentmise: Hetente
 • Étkeztetés módja: Saját konyha

Felvételért felelős:

Pirityi Hajnal06 22 582 124csakvar@szeretetszolgalat.hu

Bekerülési dokumentumok:

  Az intézmény megközelíthetősége és külső környezete: 

  Az Otthon Székesfehérvár közelében a Vértes hegység lábánál fekvő kisváros, Csákvár központjában található. Az Otthon gépkocsival és tömegközlekedéssel is megközelíthető. Győr- Tatabánya- Mór- Székesfehérvár- Budapest- Bicske várósból vasúton illetve autóbusszal, valamint személygépkocsival. Csákvár központjában található az autóbusz pályaudvar, ahonnan az otthon 5 perc alatt elérhető.

  Az intézmény rövid története: 

  Esterházy család által épített épület, Csákvár központjában található.

  1888-at követő években az uradalom ügyeit Esterházy Miklós Móric vette át. A Zárda kertjében új épületet épített óvodának és leányiskolának. ( Ez a két épület a Szent Vince Otthon székhelye ) Mivel a Zárda udvarában már nem volt hely, a kórházat az utca túloldalára az utcafrontra építették.

  A szerzetesrendek feloszlatása előtt a Vincés nővérek zárdája volt az épület. Szociális otthon 1950-ben lett, mikor 63 idős Kalocsai Iskolanővért fogadott falai közé. A szeretetszolgálat 1991.óta fenntartója az otthonnak. Az otthon életét ma is meghatározza a kerésztényi értékrend, az egyházi közösségi élet.

  Szakmai munka: 

  Az önmaguk ellátására nem, vagy csak folyamatos segítséggel képes nyugdíjkorhatáron felüli, vagy 18. életévét betöltött szenvedély - és pszichiátriai betegségekben nem szenvedő személyek teljes körű ellátása, akik jogszabályban meghatározott gondozási szükséglettel rendelkeznek.

  Célunk, hogy egyénre szabott gondozással javítsuk, szintén tartsuk meglévő képességeiket, készségeiket. A szociális ellátórendszer részeként az intézmény Szakmai programjának eredményét a folyamatos, biztonságot nyújtó, odafigyelő gondoskodás biztosítja. Középpontban az ellátottak képességei, készségei állnak, erre és a keresztényi értékekre építve, ezek felhasználásával érjük el, hogy jól érezzék magukat intézményünkben, tartalmasan, hasznosan teljenek napjaik. A legkiszolgáltatottabb élethelyzetben is törekszünk arra, hogy a segítségre szoruló megőrizhesse emberi méltóságát.

  Az ellátottak elhelyezési körülményei: 

  A nappali és éjszakai tartózkodásra négyágyas, háromágyas, kétágyas lakószoba áll rendelkezésre. Személyi tisztálkodásra gondozási egységenként megfelelő számú fürdőszoba és WC, étkezésre étkezők, egészségügyi ellátás céljára orvosi szoba és elkülönítő. A közösségi együttlétre, a látogatók fogadására szolgáló helyiség biztosított. Sétára, kültéri programokra a szabadban történő pihenésre, sétára, az intézmény saját zárt udvara szolgál.