Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Véget ért egy nagyszabású projekt…

Véget ért egy nagyszabású projekt…

A bakonyszücsi Lelki Rehabilitációs Otthonba mindig izgalommal várjuk az érkezőket, hogy alapos és szerteágazó szervező munkánk után néhány feledhetetlen napot töltsenek az Otthon falai között és a terápiás ciklus leteltét követően lelkileg feltöltődve, élményekkel gazdagon, az őket korábban ért, betegségükből adódó negatív élményeket elfelejtve vagy legalább azokat kompenzálva távozzanak lakóhelyükre.

Különös lelkesedéssel készülünk akkor az Érintettek fogadására, ha beteg gyermeket nevelő Családok jönnek hozzánk. Ilyenkor aztán igyekszünk még többet, még jobbat kitalálni és segíteni abban, hogy igazán jól érezhessék magukat nálunk.

Ebben az esztendőben nagyon szerencsés helyzetben voltunk, mert eredményes pályázatunknak köszönhetően a Mol ÚJ Európa Alapítvány Gyermekgyógyítók Program2023 projekt finanszírozta 2024. július elején a programokat.

A terápiás ciklus bővelkedett eseményekben!

A gyerekeket várva kedves dekorációval tettük vidámmá az étkezőt, a faliújságot, ahol még arra is figyeltünk, hogy az olvasni nem tudó kicsik a képek segítségével információt kapjanak a programokról! 

Voltak foglalkozások, ahol a különböző terápiás eszközök segítettek a betegségtől való szorongás enyhítésében, a kortárscsoportokkal való együttműködés lehetőségeinek megtalálásában, az örömszerzésben, új célok kitűzésében és megvalósításában és számtalan élmény összegyűjtésében! A zeneterápiás és kézműves foglalkozás, valamint a pszichológus által tartott foglalkozások mind-mind hozzájárultak a sikeres lelki rehabilitációhoz. A felnőttek részére tartott szülőcsoport igen kedvező visszhanggal zárult!

Innovatív programként a kicsik részt vehettek drámapedagógiai elemeket tartalmazó játékos foglalkozáson, a nagyobbak pedig betekintést nyerhettek a média eszközök (telefon, kamera) szakszerű használatába, amelyek igen informatív és nagy sikert aratott foglalkozások voltak.  

A külső helyszíneken történt látogatások is nagyon sok élmény jelentettek. Ellátogattunk Sümegre, ahol megtekintettük a várat, az ott látható kiállításokat, és közösen részt vettünk egy igen látványos középkori lovagi tornán, ahol lovasbemutató, íjászat és ügyességi feladatok tetté felejthetetlenné az utazásunkat. És mivel a nap végére elfáradt és meg is éhezett a kis csapat, elfogyasztottuk a középkori vacsoránkat, amelynek érdekessége volt, hogy csak a leveshez kaptunk kanalat, a többi ételt kézzel lehetett csak enni. Volt ám nagy mulatság az étkezés közben!

Egy másik napon a kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandparkba utaztunk, ahol számtalan ügyességi játék, a mélység, magasság és sok esetben önmagunk legyőzése is volt a cél. Kicsi és nagy, idősebb és fiatalabb korosztály is talált magának lehetőséget a kikapcsolódásra, az eszközök kipróbálására! A közösen elfogyasztott ebéd itt is jól esett a kis Csapatnak!

Volt még lehetőségünk arra is, hogy az eplényi libegőhöz elmenjünk, amelyen ülve, gyönyörű természeti látványban volt részünk! A Bakony megmutatta nyári arcát és a sárgálló napraforgótáblák szép látvánnyal gazdagították utunkat! A mai kor gyermekeinek örömöt okozó hot dog és palacsinta elfogyasztása újabb élményelem volt.

 

A terápiás ciklus idejére eső nagy melegben volt lehetőség közös fürdőzésre a pápai termálfürdőben is, amely szintén elégedettséggel töltötte el a résztvevőket!

 

A társasjáték, a kerékpározás, a szalonnasütés, Bakonyszücs község látványosságainak megtekintése, valamint az esti beszélgetések mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a terápiás ciklus végén elégedettségüket fejezzék ki a résztvevők!

A programokon való együttlét során többen betekintést engedtek a betegség okozta megpróbáltatásokba, ami segítőként is terheket ró az Otthon munkatársaira, de nagyban kárpótolnak minket az örömtől csillogó tekintetek, a vidám nevetés, a hála, amely ezektől a sokat próbált Családoktól áramlik felénk. Minden jót Nektek kis Hőseink!

Köszönjük a Mol Új Európa Alapítvány támogatását!