Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Sikeres nyitórendezvényen jártunk Kiscsőszön

Sikeres nyitórendezvényen jártunk Kiscsőszön

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei (Pécsi Tudományegyetem, Pápai Szakképzési Centrum, Veszprémi Érseki Főiskola, Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, Veszprém Vármegyei Önkormányzati Hivatal) támogatási kérelmet nyújtottak be a TOP_Plusz-3.1.3-23 kódszámú, „Helyi humán fejlesztések” című felhívásra.

Veszprém Vármegyére, mint az ország legtöbb térségére a folyamatosan csökkenő lakosságszám, az elvándorlás, az aprófalvas települések elnéptelenedése és elöregedése jellemző.

A projekt célja a helyben maradás elősegítése, a foglalkoztatás humánerőforrás oldalú támogatása, a tudásmegosztás, tudásbővítés, jó gyakorlatok bemutatása, amely által teljesülhet a fő cél, megvalósulhat a vidéki térség megtartó ereje.

Az Otthonunkkal együttműködésben lévő Veszprémi Érseki Főiskola az idősek, szociálisan hátrányos helyzetű személyek problémáira olyan programokat fog megvalósítani, mellyel a szociális ágazatban dolgozók kiégés elleni tevékenységét is segíti.

Nagy megtiszteltetés, hogy ebben a projektben a Veszprémi Érseki Főiskola együttműködő partnereként a Katolikus Szeretetszolgálat Lelki Rehabilitációs Otthona is részt vehet.

A projekt nyitórendezvényét a múlt pénteken Kiscsőszön tartották, ahol Dr. Imre László Veszprém Vármegye jegyzőjének moderálásában ismertetésre került a projekt célkitűzése, majd előadások keretében bemutatkoztak a Veszprém Vármegyei Önkormányzat konzorciumi partnerei.

 Dr. Sebestyén József, a Veszprémi Érseki Főiskola rektora, a főiskola igen színes és egyre szerte ágazóbb képzési palettáját ismertette. A főiskola együttműködő partnereként lehetőséget kaptunk a Lelki Rehabilitációs Otthon bemutatására is. Az országszerte egyedülállóan, szociális intézményi keretek között megvalósuló lelki rehabilitációs tevékenység vallási hovatartozástól függetlenül, térítésmentesen történik a daganatos megbetegedésben szenvedő, súlyos egészségkárosodással és/vagy tartós fogyatékossággal élő személyek részére. Felemelő érzés volt látni, hogy kisfilmünk mennyire meghatotta a közönséget. Ezúton is köszönjük a bemutatkozási lehetőséget, mellyel többek között az volt a célunk, hogy Veszprém Vármegyében minél több Érintetthez eljusson az igénybevétel lehetősége.

Kovács Norbert az Élő Hagyományőrző Egyesület elnöke is bemutatta az általa képviselt szervezet igen sokrétű tevékenységét. A szakmai konferencia résztvevői megismerhették   a Kárpát-medencei Népfőiskola Hálózat területfejlesztésben betöltött szerepét Molnárné Dr. Lezsák Anna igazgató asszony tolmácsolásában, valamint betekintést kaptunk az általa vezetett lakitelki Hungarikum Liget működésébe.

 Prof. Dr. Medvegy Gabriella DLA habil. dékán, a Pécsi Tudományegyetem építész karának lehetséges feladatait ismertette a projektben, majd Berta Ildikó főigazgató asszony a Pápai Szakképzési Centrum vállalásait mutatta be.

Rövid imádságon vettünk részt a kiscsőszi Katolikus templomban, melyet aztán az Era Nova kamarazenekar templomi koncertje koronázott meg.

A projektnyitó kísérő rendezvénye volt a helyi tájjellegű ételek készítése és közös elfogyasztása, valamint szakmabemutatók is színesítették a napot.

A délután folyamán a projektben dolgozó szervezetek vezető képviselői kerekasztalbeszélgetésben mondták el álláspontjukat. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte Dr. Navracsics Tibor Miniszter Úr is.

Az időjárás ugyan nem volt kegyes, hiszen esett az eső, de ennek ellenére egy nagysikerű rendezvényen vehettünk részt.

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!