Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Nyitott kapuk az Otthonban

Nyitott kapuk az Otthonban

Bakonyszücs egy nagyon befogadó kis település, és támogató közeget jelent az ország egész területéről lelki rehabilitációra érkező Érintettek számára. 2024. május 11-én innovatív kezdeményezés első lépcsőfokának lehettek részesei azok a bakonyszücsi lakosok, akik elfogadták meghívásunkat, ugyanis „nyitott kapuk” címmel szerveztük meg Otthon bemutató programunkat.

A rendezvény célja az volt, hogy megismertessük egyrészt az Otthont azok számára, akik nem, vagy nem teljeskörűen ismerik az általunk nyújtott egyedülálló szolgáltatást, valamint akik már régóta nyomon követik az Otthon történetét, betekintést kaphassanak az elmúlt időszakban bekövetkezett eredményekről, jövőbeni terveinkről.

Mivel egy új kezdeményezést terveztünk, nem volt tapasztalatunk a fogadtatást illetően, ezért nagy izgalommal készültünk!  Felhívást tettünk közzé, amelyben vicces invitálással hívtuk a falu lakosait! Jelentkeztek is többen, és ami nagy öröm volt számunkra, hogy a felnőttek mellett nagyon sok kisgyermekes család is eljött hozzánk.

Elsőként egy vetítettképes előadást hallgathattak meg a résztvevők az Otthonról, amelyben bemutatásra került a tavalyi évben elkészült kisfilmünk is. Ezt követően a kisgyerekek Forsthoffer Judit zeneterapeuta vezetésével - aki a lelki rehabilitációs program egyik terapeutája -, közös zenei foglalkozáson vehettek részt szüleikkel, kísérőikkel együtt. Jó volt látni az izgalomtól csillogó tekinteteket, ahogy mondókáztak, hangszereket próbálhattak ki, és közösen zenéltek.

A foglalkozást követően Mezőfiné Huszár Tünde munkatársunk által kitalált és kivitelezett kézműveskedésben vehettek részt. Aki ügyesen teljesítette a különböző feladatokat, mint a memóriajáték, a célbadobás, az ugróiskolázás, az egyensúlygyakorlat, az a matrciagyűjtő füzetben szorgos méhecskeként összegyűjtött matricákért jutalmat is kapott. Nagy sikert aratott a trambulin, ahova már a népszerűségre való tekintettel sorba is kellett állni a kicsiknek.

 

A terápiás ciklust töltő Érintettek örömmel kapcsolódtak be a kivitelezési feladatokba!  Volt, aki az egyes játékok irányításában vett részt, és volt olyan, aki a vendéglátásban, kínálásban segédkezett. A kötetlen együttlét alkalmat adott a beszélgetésre, egymás megismerésére is, ami szintén kiemelt céljaink között szerepelt.

Hamar elrepült ez a néhány óra, az apróságok elfáradva, de elégedetten, a felnőttek ismeretekkel, az Érintettek pedig élményekkel gazdagodva zárták kis rendezvényünket.

Örömmel és élményekben gazdagon, a résztvevők elégedettségével zárult a program. Köszönjük Bakonyszücs aktív részvételét. Tervezzük a bemutatkozásunk további  alkalmait a környező települések érdeklődői számára is, ugyanis fontos számunkra, hogy szűkebb és távolabbi környezetünkben is megismerjék a Katolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő Lelki Rehabilitációs Otthon tevékenységét!

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!