Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Kettős ünnep Máriaremetén

Kettős ünnep Máriaremetén

Kettős ünnep Máriaremetén

Szent XXIII. János pápa emléknapját október 11-én ünnepli az Egyház és ünnepeltük mi is Máriaremetén a Szentatyáról elnevezett Idősotthonban. Erre az alkalomra gyűltek össze a Katolikus Szeretetszolgálat központjának, intézményeinek képviselői, valamint a Ház lakói és dolgozói. Nem csak ünnepeltünk, hanem emlékeztünk, megemlékeztünk.

A Máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikában Szentmisét mutatott be Ft. Eszterházy László, Ft. Héray András és Ft. Lambert Zoltán atya. Köszöntő beszédet mondott a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója Dr. Vajda Norbert és van der Meer Kinga intézményvezető asszony. Átadásra került az év dolgozója díj, melyet a munkatársak szavazatai alapján kapott meg Jákoi Ivett mentálhigiénés munkatárs, Oláh Uta Gabriella ápoló, Vogyeraczki Anikó vezetőápoló és Poboriné Gábeli Erzsébet mentálhigiénés munkatárs. Botos Veronika brácsaművész előadásával zárult a Kegytemplomban tartott program.

Ezek után az idősotthon Emmausz házában Beatrix nővér, Regőczi István atyával kapcsolatos emlékeinek felidézésével folytatódott az ünnepség. Az idén létrehozott Regőczi díj átadásával köszöntük meg mindazon időseknek a munkáját, akik áldozatosan a közösség javára tevékenykedtek az elmúlt időszakban. Zárásképpen az Isten vándorából hallhattak a vendégeink részletet és egy rövid zongoraelőadással koronáztuk meg ezt a kettős ünnepet. Ráadásként az intézményben élő festők műveiből tekinthettek meg egy képkiállítást, mindazok, akikkel együtt lehettünk 2024.október 11-én. Fényképeket a médiatárban lehet megtekinteni.

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!