Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Kerítést újítottak fel Veszprémben közösségi összefogással

Kerítést újítottak fel Veszprémben közösségi összefogással

A Cholnoky lakótelepen, az általános iskola mellett létesült Bara-háznál dolgoztak szorgos kezek május 14-én. A kerítést Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő kezdeményezésére, közösségi összefogással újították fel.

A kezdeményezés ötlete márciusban, egy bemutatkozó bejáráson fogalmazódott meg a kerítést, annak állapotát látva. A képviselő a Cholnoky Kerekasztal Egyesület tagjainak felvetette, hogy önkéntes közösségi munkában lenne célszerű megszervezni, megoldani a festést, ezáltal a környezet rendezetté válna. Az egyesület részéről maximális támogatást kapott az ötlet, s mivel az egybefüggő kerítés az iskolaépületig nyúlik, kézenfekvő volt a teljes szakaszt helyreállítani. Óriási felületről van szó, szerencsére egy cég támogatta az önkéntes akciót húsz liter festék felajánlásával, melynek értéke meghaladja a 200 ezer forintot.

– Arra vállalkoztunk, hogy a Bara-ház munkatársai, a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola pedagógusai, illetve az egyesület tagjai közösen valósítják meg a kerítés-felújítást, és vártuk a csatlakozókat. Az iskola egyik részét egy sportegyesület bérli, őket a kert megszépítésébe vontuk be, a festés előtti csiszolásban pedig a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet segített. Mindezzel az önkéntes és közösségi munka erejére kívánjuk felhívni a figyelmet. Hiszünk a társadalmi munka létében, értékében, a szükséges szemléletformálásban, most például egyfajta gesztusértéket gyakorolunk ezzel a Bara-ház irányába, jelezve a városrész részéről a befogadást – mondta el Sótonyi Mónika.

Kora délután nagyjából harminc fő végezte a festést, terveik szerint – a felhívásukra kapott jelzések alapján – még több csatlakozó érkezik, így a nap végére várhatóan befejezik a festést.

Bara-ház nyitása hivatalosan május 21-én lesz, ezen az ünnepélyes alkalmon az összefogás eredményeként méltó módon fogadhatják a látogatókat. – Az intézmény – teljes nevén a Katolikus Szeretetszolgálat Börzsei Barbara Komplex Korai Intervenciós és Gyermek Mozgásfejlesztő Központja – járóbeteg-szakellátás közszolgáltatást nyújt. Azokat a családokat támogatják, ahol koraszülött gyermekek vagy valamilyen fejlődési zavarral küzdő gyermek él, nekik a felzárkóztatásban nyújtanak segítséget többféle, szakszerű ellátással – mondta el Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő.

https://www.veol.hu/galeria/keritest-ujitottak-fel-veszpremben-kozossegi-osszefogassal/1

Fotó: Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő facebook oldala