Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Vezetőápolóink találkoztak Budapesten

Vezetőápolóink találkoztak Budapesten

A találkozó elején van der Meer Kinga intézményvezető köszöntötte a vezetőápolókat, aki hangsúlyozta, hogy a nehéz mindennapi munkában nagyon fontos a közös gondolkodás és ezzel együtt a találkozások is.

A vezetőápolók körében újként köszöntötték Edvi Attiláné Piroskát, aki 2023.11.02-től a parádi Szent Ottilia Otthonban az ápolás-gondozásért felelős személy. Piroska dolgozott már az intézményben, akkor gondozási egység vezetőként, majd a szakképzésben szerzett tapasztalatot Egerben, de most a Gondviselés visszahozta őt a Szent Ottilia Otthonba, ahol a vezetés, szervezés, kontroll egy magasabb szintjével kell naponta foglalkoznia.

A napirend része volt az eseményen az intézmény bejárása, az épített környezet megismerése a vezetőápolók által. Ebben az esztendőben lehetőségük volt megismerni februárban Parádon a Szent Ottilia Otthont, júniusban Székesfehérváron az Országos Papi Otthont, szeptemberben Ipolytölgyesen a Szent Erzsébet Otthont is. Minden résztvevő eldöntheti önmagában, hogy a saját munkakörnyezete mennyi előnyt vagy hátrányt tartalmaz, mennyivel jobb, esetleg rosszabb körülmény között kell dolgoznia.

Az intézmény megismerését követően tanácskozás folyt a szakápolási protokollok revideálásáról és az aktuális nehézségekről, örömökről.

A legközelebbi vezetőápoló-találkozó 2024. februárjában lesz, a XXIII. János Otthon máriaremetei részlegén - de a közös gondolkodás és munka természetesen addig sem áll le.