Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Újabb szervezet csatlakozott a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumához

Újabb szervezet csatlakozott a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumához

A Szombathelyi Egyházmegye is csatlakozott a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumához. Az erről szóló megállapodást július 9-én írták alá Szombathelyen a Püspöki Palotában.

Dr. Vajda Norbert a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója, a Fórum elnöke elmondta, hogy régóta megfogalmazódott igény, hogy a katolikus egyházi fenntartásban működő szociális és gyermekvédelmi intézményeket hálózatba szervezzék, szorosabb szakmai kapcsolatok alakuljanak ki, ami végső soron az ellátottak érdekét szolgálja.

Dr. Székely János megyéspüspök kiemelte: az Egyház hitelességéhez sokat hozzátesz ha a szociális és gyermekvédelmi területen is aktívak vagyunk. Érezzük, hogy nagy ajándék, lehetőség a szociális területen való szolgálatunk, de felelősség és kihívás is. Ezért fontos, hogy szakmai tanácsokat, példákat begyűjtsünk és ezek alapján fejlesszük intézményeinket.

Dr. Marx Gyuláné, az egyházmegyei idősotthonok referense reményét fejezte ki, hogy a fórum jóvoltából élettel telnek meg az intézmények, szervezetek közötti kapcsolatok nemcsak az Egyházmegyén belül, de országosan is. Ez szakmai előmenetelt és az ellátás minőségének emelkedését fogja eredményezni.

A Fórum, mint országos szakmai érték- és érdekszövetség a katolikus fenntartók összefogását tartja feladatának. Ennek része az új szakmai módszerek és szolgáltatási formák folyamatos megismertetése a katolikus szociális- és gyermekjóléti alapellátási-, gyermekvédelmi szakellátási szolgáltatókkal-, intézményekkel. Közös szakmai kiadványok indítása, valamint rendszeres időközönként konferenciák szervezése is a tervek között szerepel. Kiemelt cél a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszer fejlesztéséhez szükséges feltételek szervezésében való részvétel, valamint szakmai segítségnyújtás, ajánlások és útmutatók készítése.

Az esemény további média megjelenése: https://www.martinus.hu/hirek/13530/megallapodas-intezmenyek-egyuttmukodese-a-hatekonyabb-segitsegert