Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Újabb partnerrel bővült a Fórum

Újabb partnerrel bővült a Fórum

A Pécsi Egyházmegye is csatlakozott a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi  Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumához.

Katolikus Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ÁGOTA Közösség 2024. áprilisában hozták létre a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumát. Az ünnepélyes aláírás során mindhárom intézményvezető kifejtette, hogy a Fórum elsődleges célja az együttműködés, a közös gondolkodás és a közös érdekvédelmi rendszer kialakítása. Ehhez a Fórumhoz csatlakozik a Pécsi Egyházmegye.  

A megállapodást 2024. szeptember 26-án, Szekszárdon írta alá Felföldi László pécsi megyéspüspök és Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója, a Fórum elnöke. A Pécsi Egyházmegye több, mint 400 honfitársunknak nyújt szociális ellátást napi szinten, valamint több, mint 150 embernek ad munkát, ezeken a területeken. A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő Intézmények száma jelenleg 3 (Szent Lőrinc Gondozóotthon, Skóciai Szent Margit Gondozóotthon, Szent Anna Római Katolikus Gondnokság RÉV Szenvedélysegítő Szolgálat, amelyek bentlakásos idősotthoni ellátást, szenvedélybetegek, hajléktalanok részére nappali ellátást, téli időszakban hajléktalanok számára éjjeli menedékhelyet biztosítanak a Pécsi Egyházmegye (Tolna és Baranya vármegye) területén.)   A Fórum tagjai kiemelten fontosnak tartják az állami szereplőkkel történő szoros szakmai együttműködést, továbbá vállalják az egészségügy-, és a további társágazatok képviselőivel való szakmai konzultációk szervezését és megvalósítását.  

Az aláírás után megvalósult a Fórum első szakmai napja, amely a "Szenvedélybetegség és hit" címet kapta.

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!