Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Tölgyes Foci Kupa 2024

Tölgyes Foci Kupa 2024

A Szent Erzsébet Otthon idén harmadik alkalommal szervezte meg a Tölgyes Foci Kupát a TESCO  „Ön választ, mi segítünk” pályázati forrása által és a Szent Erzsébet Szeretetotthon Alapítvány támogatásával.

Intézményünk fontosnak tartja a sport által nyújtott integrációs lehetőségeket. A különböző okok miatt akadályoztatott fiatalok körében rendkívül népszerű sportág a labdarúgás. Ezen pályázat támogatásával szeretnénk hagyományossá tenni, a már kétszer nagy sikert aratott Tölgyes Foci Kupa sportrendezvény lebonyolítását, a többi társintézmény bevonásával. Idén, az érzékenyítés jegyében, a szomszéd község - Vámosmikola - Általános Iskolájából hívtunk még csapatot, akik nagy örömünkre elfogadták meghívásunkat.

A hagyománynak számító sportnapra meghívott és résztvevő környékbeli intézmények csapatai:

  1. Gondviselés Háza – Fogyatékos Emberek Otthona - Göd,
  2. Juhász Zsófia Református Szeretetotthon – Őrbottyán
  3. Szobi Fekete István Általános Iskola Esterházy-Huszár Általános Tagiskolája – Vámosmikola,
  4. Viktor Speciális Otthon - Sződliget

Az időjárás közbeszólt, először az árvíz, majd az egész napos eső, így az új időpont sem kedvezett, sajnos nem tudtuk szabadtéren megrendezni a foci kupát. Természetesen ez sem szegte a kedvünket, hiszen mindegyik csapat nagy izgalommal várta a közös sportnapot. Némi átszervezés után a Vámosmikolai Önkormányzat segítségével, melyet hálásan köszönünk Bárdi Alex polgármester úrnak, a helyi sportcsarnokban meg tudtuk rendezni a foci kupát. A mérkőzéseket az MLSZ játékvezetője, Együd Norbert vezette, neki is hálásan köszönjük a közreműködést.

Az eső és a szürke égbolt ellenére nagyon vidám napunk volt, sok nevetéssel, kedves pillanatokkal, sok izgalommal. A csapatok nagyon ügyesen, mindenki a képességeit túlszárnyalva kergette, rúgta a focilabdát és igyekezett minél több gólt szerezni a csapatának. A kapusoknak sem volt könnyű dolga, de hősiesen védték a kapujukat.

Az érzékenyítés is jól sikerült, a diákok mindvégig sportszerűen játszottak, segítve a fogyatékossággal élő sporttársaikat a játék közben.

Az eredményhirdetéskor mindenki várta és örült az oklevélnek, a kupának, a focilabdának és az éremnek, majd egy közös ebéddel és tortázással zártuk a napot.

Reméljük, hogy jövőre is lesz lehetőségünk a következő foci kupát megszervezni, így a csapatok kívánságát is teljesíteni.

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!