Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Tevékeny Élet Fesztivál Lakiteleken

Tevékeny Élet Fesztivál Lakiteleken

Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke köszöntő beszédében kiemelte: "Ez a pad jelképezi azt, hogy üljünk le beszélgetni azzal, aki kerekesszékkel van. Legyen helye, ne oldalt kelljen megállnia. Jelképe ez a pad annak, hogy találkozni kell, beszélgetni kell."

Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója minden évben örömmel vesz részt a Tevékeny Élet Fesztiválon, amelyet ehhez a különleges jelentéssel bíró padhoz hasonlított: "azt jelenti számunkra, hogy van hol megpihennünk, van hol újratöltődnünk."

Burányi Roland atya, a Szeretetszolgálat lelkipásztora videóüzenetben jelentkezett be, és áldással nyitotta meg a Fesztivált. Az atya a Fesztivál idei jelmondatáról - "Hála legyen Istennek, kimondhatatlan ajándékáért" - kiemelte: Szent Pálnak ebben a mondatában öröm koncentrálódik. Öröm, amely áthatotta az apostol egész életét, és amely abból fakadt, hogy Isten megajándékozottjának tartotta magát. Elmondta, hogy a "Katolikus Szereretszolgálat olyan emberek közössége, akik ajándékul tekintenek egymásra, és ez az ajándék segít abban, hogy átlépjünk a mindennapok nehézségein". 

Baranyi Éva, a PAX Otthon intézményvezetője, és Dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere is köszöntötték az összegyűlt résztvevőket, majd Pesty Ágota nővér moderálásával kezdetét vette az egész napos fesztivál, amelyen az egyéni ének, vers- és prózamondás, a színpadi játék és csoportos tánc váltották egymást. A jó hangulat, a családias közeg idén is felejthetetelen élménnyel ajándékozott meg minden résztvevőt.