Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Terápiás munkatársak találkoztak Budapesten

Terápiás munkatársak találkoztak Budapesten

Dr. Vajda Norbert főigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy a terápiás munkatársak központi szerepet töltenek be az intézményekben, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az idősek és fogyatékossággal élők mivel és milyen minőségben töltik mindennapjaikat abban a nehéz élethelyzetben, amelyben ők vannak.

A köszöntőt csapatépítő és ráhangolódó játék, valamint egy közösen elénekelt dal követte, majd kezdetét vette az első jó gyakorlat bemutató foglalkozás, amelyet Elek Viktória, a XXIII. János Otthon Názáret Házának telephelyvezetője tartott. A „Játszani jó!” című interaktív foglalkozásban a fűszerfelismerő bingótól a versen át a táncig olyan játékokat próbálhattak ki a munkatársak, amelyeket a mindennapokban az idősekkel is szoktak és lehet játszani. A vidám hangulatot és egymáshoz közeledést azonnal létrehozó játékok után szekciófoglalkozásokra került sor, amelyek a munkatársak ismereteinek, eszközeinek palettáját kívánták szélesíteni konkrét, maradandó saját élmények adásával. A választható foglalkozások közül a Snoezelen terápiát Fazekasné Lőrinc Éva, az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon munkatársa, a mozgás és masszázs alapokkal foglalkozó szekciót Turiné Szatmári Ilona, a tiszaalpári Pax Otthon munkatársa, a hangterápia foglalkozást pedig dr. Csizmás Ágnes, a Katolikus Szeretetszolgálat módszertani munkatársa tartotta.

A 36 résztvevő egyöntetűen hasznosnak, élményektől és ismeretektől gazdagnak találta a szakmai napot, amelyről feltöltődve térhettek haza.