Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Szent József napot ünnepeltek Solymáron

Szent József napot ünnepeltek Solymáron

Burányi Roland atya, a Szeretetszolgálat lelkipásztora szentmisét mutatott be az Otthon lakóinak, dolgozóinak és a meghívott vendégeknek. Roland atya felidézte Szent József emberi tulajdonságait, amellyel példát ad a ma emberének is, hogy „igaz emberré váljon”. Isten „nem akárkire” bízta a fiát, hanem egy olyan emberre, aki „életének érthetetlen és emberileg felfoghatatlan eseményeiben is fel tudta fedezni Isten működését.” József példát ad abban is, hogy a kételkedései, félelmei, hezitálásai ellenére is „hittel fogadja el az angyali ukászt, nem akarja keresztezni Isten tervét, elfogadja, hogy van olyan titok, amit ő nem ért meg.”

Pocsai Valéria, a Katolikus Szeretetszolgálat gazdasági főigazgató-helyettese is köszöntötte az ünneplőket. Felidézte, hogy a 32 éve, 1992 tavaszán a Legszentebb Üdvözítő Kongregáció leányai által alapított Szent József Ház a kezdetek óta megőrizte a hely családias légkörét és a magas színvonalú ellátás biztosítását is. Megköszönte az Otthon munkatársainak áldozatos munkáját, és beszámolt a fejlesztési, beruházási tervekről is.

A családias hangulatú ünnepségen elhangzott  Szent József élete, amelyet Németh Lászlóné Éva néni írt, valamint Budavári Mihályné mesélt az intézmény múltjáról. Az ünnepség végén közös képnézéssel idézték fel az elmúlt évek mindennapjait, a közös ünnepléseket, foglalkozásokat, a kirándulásokat, valamint a környék oktatási intézményeinek látogatásait.