Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Négy napos továbbképzés a Katolikus Szeretetszolgálatnál

Négy napos továbbképzés a Katolikus Szeretetszolgálatnál

Az október 5-én zárult, négy napos továbbképzés újítása volt, hogy nem csak idősellátásból, hanem fogyatékos bentlakásos otthonból is érkezhettek gondozók, ápolók és terápiás munkatársak. A továbbképzés szakmai elemei részben csoportbontásban kerültek megvalósításra, az idősellátás területén demencia, a fogyatékos ellátást érintően autizmus fókusszal. Gyakorlati, mindennapi életben használható eszközöket és szemléletmódot adtak át az előadók a résztvevőknek, akik egy, a témához illő érzékenyítő filmet is megnézhettek, saját érzéseiket és gondolataikat utóbb átbeszélve.

Mindkét területen dolgozók új, rendszerezett ismeretanyagot kaptak a pszichiátriai zavarok és az intézménybe kerülés és beilleszkedés lelki kihívásai témaköreiben, továbbá élményekkel és ismeretekkel egyaránt gazdagodhattak a kiégésmegelőzés, hangterápia és meseterápia területén.

Rendkívül pozitív visszajelzéseket adva, új kapcsolatokat építve és elégedetten távoztak a továbbképzést sikerrel elvégző, kreditpontot is szerzett munkatársak.