Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Mátraverebély-Szentkúti zarándoklat

Mátraverebély-Szentkúti zarándoklat

2024.06.07. - Jézus Szívének ünnepén a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeiben élők és dolgozók hagyományaikhoz híven elzarándokoltak a Mátraverebély-Szentkúti nemzeti kegyhelyre, ahol excellenciás és főtisztelendő Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be ünnepélyes szentmisét. A Jézus Szíve búcsú különlegessége, hogy a szentmise keretében a betegek szentségének közösségi kiszolgáltatására is sor kerül.

Püspök atya homíliájában a keresztény ember célját állította elénk: dolgunk, hogy Krisztusivá téve a világot már e földön Isten Országát építsük. Minderre az képes, aki szívében és lelkében, minden dolgában Istent hordozza, erre törekszik. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a mai világ sokszor elveszíti a szeretetet – még a szó jelentését is elfeledve – de aki képes szeretetet adni embertársai számára, az segít nekik találkozni Jézussal: mindannyian erre kaptunk meghívást. Aki Krisztust hordozza, még fájdalmai közepette is új erőre kap, mert Tőle hallja: „veled vagyok!” Fontos, hogy a magunk gondolkodásmódját alakítsuk, formáljuk – hogy ne ennek a világnak a gondolkodásmódjához igazodjunk, hanem Jézus örömhíréhez, az egyház tanításához, felajánlva szenvedéseinket Krisztusnak, az egyház javára. Ezzel értelmet nyer, ami nehéz – és bennünket, és a világot is emeli Krisztus felé.

A Szeretetszolgálat idei búcsúján a Szeretetszolgálat közel négyszáz munkatársán és ellátottján felül más intézmények is részt vettek – és több százan kaphattak megerősítést a betegek szentsége által.

Az esemény további média megjelenései: Jézus szíve búcsú 2024 Mátraverebély-Szentkúton - Székesfehérvári Egyházmegye (katolikus.hu)

https://www.magyarkurir.hu/hirek/jezus-szive-bucsun-vettek-reszt-katolikus-szeretetszolgalat-munkatarsai-matraverebely-szentkuton

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!