Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Lajosmizsén is véget ért a DIÓ - program

Lajosmizsén is véget ért a DIÓ - program

Basky András személyes hangvételű beszédében elmondta: érintettként és polgármesterként is örömmel üdvözölte a Demencia Információs Órák programsorozat elindulását Lajosmizsén. ,,A demencia folyamata fájdalmas a családtagok számára, főleg amiatt, hogy változtatni nem lehet rajta, együttélni nehéz vele, elfogadni lehet csak, bár ez sem könnyű"- emelte ki a polgármester. Örömének adott hangot, hogy a városban működő, a Katolikus Szeretetszolgálat fenntartásában lévő Szent Lajos Otthonban továbbra is bárki információt és segítséget kaphat, ha a család érintetté válik a demenciával.

Dr. Vajda Norbert beszédében hangsúlyozta. a Katolikus Szeretetszolgálat által kidolgozott és életre hívott DIÓ program csak úgy tud működni, ha egy-egy közösségben az emberek egymásnak is viszik a hírt, átadják a hallottakat. "A DIÓ alkalmakon sokféle ember, sokféle helyzet fordul elő - ehhez kell alkalmazkodni minden egyes helyen. Biztosítani kell a lehetőséget mindenkinek, hogy a felmerülő kérdéseit feltehesse". A főigazgató elmondta, hogy a DIÓ programoknak kettős céljuk van: egyrészt az információk átadása, másrészt az attitűdformálás, amellyel elősegíthetjük, hogy az esetlegesen zavartan viselkedő személyek a megfelelő segítséget megkaphassák. "A demenciát senki nem választja" - mondta el Vajda Norbert.

Bagyinszky Zoltánné Zsóka volt a DIÓ alkalmak előadója. Tapasztalatairól, az egyes órák gyakorlatáról lelkesen mesélt, majd kiemelte: minden alkalommal információs lapokat osztott a résztvevőknek, valamint minden előadást interaktíanv és szemléltető eszközök segítségével tartott meg. Bagyinszky Zsóka elmondta: fontosnak tartotta, hogy az alkalmakra látogatók személyesen is hozzáfordulhassanak, elérhessék őt a kérdéseikkel, tanácsot kérhessenek tőle.