Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Közös szerződésben a Katolikus Egyház két nagy szervezete

Közös szerződésben a Katolikus Egyház két nagy szervezete

Csatlakozott a Katolikus Karitász ahhoz a megállapodáshoz, amelyet Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fóruma néven alapított a Katolikus Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ÁGOTA Közösség 2024.áprilisában. A Fórum célja, hogy egy szakmai közösségben hozza össze azokat a szervezeteket, akik tenni akarnak intézményeikért és ellátottjaikért, szakmailag fejlődni szeretnének és szívesen tanulnak egymástól szakmai rendezvényeken.  

A megállapodást 2024. október 14-én, Budapesten írta alá Écsy Gábor, a Katolikus  Karitász-Caritas Hungarica országos igazgatója és Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója, a Fórum elnöke. A Katolikus Karitász több ezer rászorulónak nyújt szociális ellátást és szolgáltatásokat napi szinten. A segélyszervezet országos hálózatához kapcsolódóan 20 szociális intézmény működik, amelyek szociális alapszolgáltatást és szakellátást biztosítanak. A Karitász szociális és felzárkóztató munkája részeként pszichiátriai- és szenvedélybetegek részére biztosít nappali, közösségi és alacsonyküszöbű ellátásokat, idősotthont, két tanodát, támogató szolgálatot és más innovatív szociális szolgáltatásokat tart fenn.  

Az ünnepi eseményen mindkét aláíró elmondta, hogy milyen fontos, hogy ez a két szervezet, amelynek már sok közös története van, most a jövőbe tekintve egy újfajta és történelmet formáló útra lépjen.  

Az együttműködésnek köszönhető az a kórházi ágy adomány is, amelyről nemsokára szintén beszámolunk.

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!