Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Kamilliánus Fórum aláírás

Kamilliánus Fórum aláírás

A Kamilliánus Kolostor is csatlakozott a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi  Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumához

A Katolikus Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ÁGOTA Közösség 2024. áprilisában hozták létre a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumát.

Ehhez a Fórumhoz csatlakozott a Kamilliánus Kolostor.   A megállapodást 2024. 10. 17-én, Nyíregyházán írta alá Főtisztelendő P. György Alfréd MI, a Kamilliánus Kolostor házfőnöke és Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója, a Fórum elnöke. A Kamilliánus Kolostor több, mint 40 honfitársunknak nyújt szociális és gyermekvédelmi ellátást napi szinten, valamint több, mint 30 embernek ad munkát. A Kamilliánus Kolostorhoz kapcsolódó intézményfenntartó szervezet a Szent Kamill Rehabilitációs Központ amely nappali ellátást, támogató szolgáltatást és rehabilitációs célú lakhatás biztosít fogyatékkal élő személyek részére.   A Fórumhoz való csatlakozással a Kamilliánus Kolostor és a Szent Kamill Rehabilitációs Központ szeretnének becsatlakozni abba a vérkeringésbe, abba a szakmai munkába, ami országosan folyik a szociális és gyermekvédelmi intézményekben. A csatlakozással a cél minél több ismeret szerzése, hogy a fogyatékkal élő személyeket szakmailag a tőlünk tehető legtökéletesebb módon gondozhassuk, nem csak az intézményben, hanem az otthonukban élőket is. A Kamilliánus Kolostor és az általa fenntartott intézmény már harmadik alkalommal szervez nemzetközi konferenciát az emberi élet védelmében, mely szintén hozzájárulhat ahhoz a törekvéshez, amely a Fórum célja.

A Fórum tagjai kiemelten fontosnak tartják az állami szereplőkkel történő szoros szakmai együttműködést, továbbá vállalják az egészségügy-, és a további társágazatok képviselőivel való szakmai konzultációk szervezését és megvalósítását.

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!