Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Jubileumi Tevékeny Élet Fesztivál

Jubileumi Tevékeny Élet Fesztivál

2024. június 18-án tartották a XX. „Tevékeny Élet” Fesztivált a tiszaalpári PAX Otthon szervezésében.

A Katolikus Szeretetszolgálat intézményeinek, illetve más egyházi és civil szervezetek idős lakói számára megrendezett "ki-mit-tud" vetélkedőt minden évben hatalmas előkészület és várakozás előzi meg.

Az idei, jubileumi rendezvény támogatói a Belügyminisztérium; Lezsák Sándor képviselő, az Országgyűlés alelnöke, aki évről-évre helyet biztosít a lakiteleki Hungarikum Liget Kölcsey Házában valamint a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványa. A rendezvényen 17 intézmény képviseltette magát 96 fellépővel és 42 produkcióval, összesen 254 résztvevővel. A legidősebb közülük 100 éves volt, a fellépők átlagéletkora 81 év volt. A fellépők idén is 7 kategóriában indulhattak: vers, próza, egyéni ének, csoportos ének, színpadi játék, humor és tánc.

Minden kategóriában az első három helyezett serleget és ajándékcsomagot kap, de díjat kapott a legidősebb résztvevő is. A zsűri nagyon sok különdíjat is kiosztott „ügyelve arra, hogy senki ne térjen haza üres kézzel”. Zsűri tagjai: Pocsai Valéria (Katolikus Szeretetszolgálat Gazdasági főigazgató-helyettese), Aracs Eszter (színész, bábos előadó, az Arany János Művelődési Központ igazgatója), Dr. Medveczky Zoltán (Katolikus Szeretetszolgálat jogi előadója). A fesztivál résztvevőit, vendégeit köszöntötte Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója, Ágoston Béla Tiszaalpár megválasztott polgármestere, valamint Baranyi Éva, a Katolikus Szeretetszolgálat PAX Otthonának intézményvezetője.

A fesztivál mottója: „Mivel az Isten mind a mai napig megsegített, itt állok és bizonyságot teszek kicsiknek és nagyoknak”. A mottó hűen tükrözte a fellépők elszántságát, lelkesedését, bátorságát, mert szemükben mindig ugyanaz a csillogás látszik, ahogyan kiállnak a színpadra és megmutatják a nagyközönség előtt a bennük rejlő tehetséget. A fesztivál sohasem a versengésről szól, hanem egy örömteli nap eltöltéséről. A taps, a siker gyógyír a léleknek.

A fesztivált a PAX Otthon dolgozóinak tánca zárta.

Az esemény további média megjelenése: XX. Tevékeny Élet Fesztivál - VIDEÓ (nepfolakitelek.hu)