Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Ferenc pápa apostoli látogatása Magyarországon

Ferenc pápa apostoli látogatása Magyarországon

Az április 29-i, a budapesti Rózsák terén található Szent Erzsébet-templom adott otthont a szegényekkel, menekültekkel, betegekkel való találkozásnak. A Katolikus Szeretetszolgálat csákvári Szent Vince Családok Átmeneti Otthonában olyan családok laknak, akiknek ez az egyetlen esélyük, hogy méltó körülmények között, együtt maradva küzdejenk meg életük nehéz időszakával. Ebből az Otthonból érkezett mintegy húsz fő, a gyermekekhez külön is odafordult a Szentatya. 

Az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthonban középsúlyos értelmi és súlyos-halmozottan sérültek élnek, akik lelkesen készültek és várták a Ferenc pápával való találkozást. A Homm Kft. speciális, kerekesszékesek szállítására átalakított busza már hajnalban értük ment, hogy időben érkezhessenek a Rózsák terére. A Szentatya külön is odafordult a lelkes csapat minden tagjához. 

A vasárnapi, a budapesti Kossuth téren bemutatott szentmisén a Katolikus Szeretetszolgálat székesfehérvári Országos Papi Otthonából vettek részt atyák, akik törékeny fizikai állapotuk ellenére mélyen átélték a közös szentmise áldozat bemutatását, örömmel és meghatottsággal fogadták az ajándékba kapott miseruhát, és a paptestvérekkel megélt közösséget.

A Szeretetszolgálat munkatársai közül többen is részt vettek a különböző programokon, illetve Otthonainkban imával, közös közvetítés-nézéssel és lelki programokkal is készültek Ferenc pápa apostoli látogatására.