Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Diplomaátadó ünnepség a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán

Diplomaátadó ünnepség a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán

A Veszprémi Érseki Főiskolán alap- és mesterképzés keretében sajátíthatják el a szociális munka felsőfokú tudományát a hallgatók, ezenkívül hittanár nevelőszak is van az intézmény portfóliójában, valamint a szociális, a pedagógusképzési és a hitéleti területhez kapcsolódó szakirányú továbbképzések is.

Szombaton az ezeken végzett hallgatók vehették át diplomájukat a Jutasi úti főiskolán, amely ünnepségen több egyházi és világi vezető is részt vett.

Közülük elsőnek Udvardy György, veszprémi érsek köszöntötte a megjelenteket – hallgatókat, az ő családtagjaikat és oktatókat – aki kiemelte, hogy teológiai szemléletmód nélkül nem lehet a kultúráról és társadalomról helyesen gondolkodni. A frissdiplomásoknak azt üzente, a most megszerzett tudást fordítsák az emberek szolgálatára, így pedig ebben a viharos időszakban is reménnyel tudunk a jövő felé fordulni.

A világi vezetők közül Polgárdi Imre, a megyei közgyűlés elnöke és Halmay Gábor, önkormányzati képviselő szólt a megjelentekhez. Utóbbi beszédében hangsúlyozta, a főiskolának és magas színvonalú képzésének köszönhetően Veszprémben rendkívül erős a szociális háló, hiszen kiváló szakemberek dolgoznak ezen a területen. Továbbá méltatta az önkormányzat és az egyházi intézmények együttműködését, ami nem csak oktatási területeken, hanem a kultúrában és a hétköznapi élet számos pontján felfedezhető.

A felszólalók közt ott volt Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat vezetője is, aki a szociális munkáról úgy beszélt, mint arról a területről, ahol a gyakorlatban is végrehajtják a keresztény tanítás emberszeretetről szóló tanait.

A főigazgató kitért arra is, hogy idén megvalósulhat egy régóta várt fejlesztés a városban a korai gyermekfejlesztő központ formájában, ebben pedig a főiskola szakmai hátterének is fontos szerepe van.

Őt Kuminecz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora követte a felszólalók sorában. Az egyetemi vezető egyébként korábban Veszprémben éppen a főiskolán kezdte el oktatói munkáját, ahol, mint visszaemlékezett egy kiváló, tudományos pezsgő élettel találkozott, ahol mindenkit hagynak és segítenek kibontakozni a maga tudományterületén.

A végzett hallgatóknak azt mondta, a diplomájuk nem csak igazolja a megszerzett tudást, hanem feljogosítja őket, hogy még jobban elmélyedjenek a hozzájuk legközelebb álló tudományterületen. Ezt pedig csak úgy érdemes tovább fejleszteni, ha közben nem térnek le a krisztusi útról.

Végül Sebestyén József, a Veszprémi Érseki Főiskola rektora mondott beszédet, aki először hosszan ismertette a főiskola tanévének eredményeit, nem csak az oktatási területen, hanem a konferenciaszervezések és kulturális programok formájában is.

Kiemelte, a következő tanévtől már 17 akkreditált szakirányú továbbképzésük lesz, amelyekre még több hallgatót várnak. Hozzátette, most is van olyan hallgatójuk, aki már a harmadik ilyen továbbképzését szerezte meg náluk.