Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

Akkreditált képzés intézményünkben.

Akkreditált képzés intézményünkben.

Október 9 és 11 között, demenciával élők ellátását végző szakemberek számára három napos akkreditált képzést szerveztünk. Kovacsics Zsuzsa szociális munkás MWS és Vizy Zsigmondné, Zsuzsa családterapeuta vezetésével mélyíthették el a résztvevők ismereteiket, a személyközpontú gondozási módszer gyakorlati elemei és az ehhez szükséges elméleti tudás bővítésével.

A képzésen felszínre került az önismeret, önmagunk értékének tudatosítása, majd a saját jól-létünkből kiindulva a demenciával élők jól-létének kérdéskörével is foglalkoztak a résztvevők.

Dr Rápolthy Hajnalka neurológus, a demencia neurológiai, pszichiátriai alapjairól és pszichopatológiájáról tartott érdekes előadást, mely a hallgatóságot aktív párbeszédre késztette. Kocsis Edina dietetikus, a demenciával élők étkezéséről, a nyelési problémákról és a demencia táplálkozással összefüggő prevenciós lehetőségeiről tartott élménydús előadást.

Az előadásokat gyakorlatok (egyéni és csoportmunkák, szerepjátékok) egészítették ki. A szerepjátékok és szituációs gyakorlatok a résztvevők megélt tapasztalataiból indultak ki. A képzés lényeges eleme volt a kommunikáció kérdése. Hogyan kommunikáljunk a demenciával élőkkel, a munkatársak egymással és a hozzátartozókkal. Az asszertív kommunikációs módszert alkalmazva szituációs gyakorlatokon keresztül elemezték a negatív megoldásokat is, azonban minden alkalommal gyakorolták a pozitív megközelítést.

A képzésen több különböző szociális intézmény dolgozói vettek részt, így tapasztalatcserére is remek lehetőséget adott. Jó volt látni, hogy a résztvevők elfogadták egymást, szinte barátságok szövődtek e rövid idő alatt.

Köszönjük minden résztvevőnek és előadónak a hasznos, tartalmas és jó hangulatú együtt töltött időt.

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!