Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet is csatlakozott a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi  Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumához

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet is csatlakozott a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumához

A Katolikus Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ÁGOTA Közösség 2024. áprilisában hozták létre a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumát. Az ünnepélyes aláírás során mindhárom intézményvezető kifejtette, hogy a Fórum elsődleges célja az együttműködés, a közös gondolkodás és a közös érdekvédelmi rendszer kialakítása. Ehhez a Fórumhoz csatlakozik a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ).

A megállapodást 2024. június 27-én, Budapesten írta alá Inotay György, a KOSZISZ főigazgatója és Dr. Vajda Norbert, a Katolikus Szeretetszolgálat főigazgatója, a Fórum elnöke. 

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (Koszisz) ma Magyarországon napi szinten több, mint 1 600 főnek biztosít**** szociális és gyermekvédelmi ellátást, a köznevelésben és szakképzésben tanulóinak a létszáma 2900 fő. A szervezet gondoskodik az Adolf Kolping szellemiségét követő óvodák, általános- és szakiskolák, valamint az idősek, pszichiátriai betegek és fogyatékkal élők ellátását végző alapellátások és szakellátások, bentlakásos otthonok fenntartásáról, működtetéséről. Egyszerre biztosít tehát lelki, szakmai és pénzügyi hátteret több, mint 1 200 munkatárs közreműködésével. A KOSZISZ összesen 35 intézmény működési feltételeit biztosítja, amelyek között jelenleg 13 iskola, 14 támogató szolgálat és 8 integrált intézmény található.

A Fórum, mint országos szakmai érték- és érdekszövetség, a katolikus fenntartók összefogását tartja feladatának. Ennek része az új szakmai módszerek és szolgáltatási formák folyamatos megismertetése a katolikus szociális- és gyermekjóléti alapellátási-, gyermekvédelmi szakellátási szolgáltatókkal-, intézményekkel. Közös szakmai kiadványok indítása, valamint rendszeres időközönként konferenciák szervezése is a tervek között szerepel. Kiemelt cél a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszer fejlesztéséhez szükséges feltételek szervezésében való részvétel, valamint szakmai segítségnyújtás, ajánlások és útmutatók készítése.

A Fórum tagjai kiemelten fontosnak tartják az állami szereplőkkel történő szoros szakmai együttműködést, továbbá vállalják az egészségügy-, és a további társágazatok képviselőivel való szakmai konzultációk szervezését és megvalósítását.

 Az együttműködő szervezetek vezetői bizakodással tekintenek a Katolikus Szociális és Gyermekvédelmi Szakellátásokat és Szolgáltatásokat Fenntartók Fórumának működése elé. „Hisszük, hogy a katolikus szociális és gyermekvédelmi ágazat legfőbb küldetése, hogy minden egyes személy számára közvetítse az emberi méltóságot, az egyedi és megismételhetetlen élet szépségét, értékességét.”

adó
1%

Ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1%-át a Katolikus Szeretetszolgálat Alapítványnak!