Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 27/A | Telefonszám: +36 1 479 2000

Hírek

20. "Tevékeny Élet" fesztivál

20. "Tevékeny Élet" fesztivál

20. alkalommal rendeztük meg a Tevékeny Élet fesztivált a Hungarikum Liget Kölcsey Házában a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeinek, illetve más egyházi és civil szervezetek lakóinak. A fesztiválra 311 vendég látogatott el: lakók, hozzátartozók, munkatársak, meghívott vendégek. Jól eső érzés volt szembesülni a számokkal, hogy a kezdetektől a mai napig nem csökkent a résztvevők száma, és nem hiányzik az érdeklődés, ami által hagyománnyá tudta kinőni magát eme rangos esemény.

A fesztivált Burányi Roland atya (Katolikus Szeretetszolgálat lelki vezetője) nyitotta és áldotta meg. Ezt követte Ágoston Béla (Tiszaalpár megválasztott polgármestere), Dr. Vajda Norbert (Katolikus Szeretetszolgálat Főigazgatója), Baranyi Éva (PAX Otthon intézményvezetője) köszöntője. Lezsák Sándor (országgyűlés alelnöke) sajnos egyéb elfoglaltsága miatt személyesen az idén nem tudta köszönteni a résztvevőket, de mint minden évben a résztvevők számára készített emléklapot és a díjazottak oklevelét saját kezűleg aláírta.

Húsz év alatt bár sokat változott fellépőink fizikális és mentális állapota, de a fesztiválhoz fűződő hozzáállás, lelkesedés az nem változott sem a felkészítők, sem a fellépők részéről. Most is izgalmas, érdekes, értékes, színes produkcióknak lehettünk szem- és fültanúi. Lakóink szemében most is ugyanazt az izgalmat, elszántságot láttuk, azt a leírhatatlan lelkesedést, ami hatalmába keríti Őket, ahogy kiállnak a színpadra és megmutatják a bennük rejlő értékeket, tehetséget. A fesztivál mottója is ezt tükrözte:

“mivel az Isten mind e mai napig megsegített, itt állok, és bizonyságot teszek kicsinyeknek és nagyoknak”!

A Tevékeny Élet fesztivál magáról az emberről szól. Az emberről, aki Isten csodálatos titkát hirdeti. Az emberről, aki nem tetteivel, hanem pusztán a létezésével azt mondja, hogy az élet ajándék, hogy mindegyikünk értékes, ismert, szeretett, egyszeri, megismételhetetlen, egyetlen egész.

A résztvevők hét kategóriában léphetek fel: vers, próza, egyéni ének, csoportos ének, humor, tánc, színpadi játék. Az idei évben összesen 102 fellépő, 46 produkciót adott elő.  Mindezeket a produkciókat olyan átéléssel, lelkesedéssel, örömmel, büszkeséggel, profizmussal, hogy mi nézők csak ámultunk és mintha színházban ültünk volna.

Minden kategóriában az első három helyezett serleget és ajándékcsomagot kapott, díjaztuk a legidősebb résztvevőt, aki az idén 100 éves volt, nagyon sok különdíjat osztott ki a zsűri (különös tekintettel arra, hogy senki ne térjen haza „üres kézzel”).

A Pax Otthon lakói egyéni ének, humor, színpadi játék és hangszeres zene kategóriában készültek. Két kategóriában értek el helyezést lakóink. III. helyezettek lettek Ének az esőben című színpadi játékukkal, míg humor kategóriában I. helyezettek lettek Életünk útja című előadásukkal.

A kollégáim részéről is óriási szervezést és háttérmunkát igényelt a fesztivál megrendezése. Elmondhatjuk, hogy a két évtized alatt óriási rutint és profizmust szereztünk ehhez. 15 éve alakult a dolgozóink körében egy önkéntes tánccsoport, így mi dolgozók is minden évben készülünk egy kis meglepetéssel a rendezvényen résztvevőknek, az idén angol keringőt adtunk elő.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Belügyminisztériumnak, Fülöp Attila államtitkár úrnak, hogy érdemesnek találta támogatni a XX. „Tevékeny Élet” Fesztivált, és ennek köszönhetően méltóképpen tudtuk megünnepelni.