Dabas-Gyón - Katolikus Szeretetszolgálat Zárdakert Idősek Otthona

Dabas-Gyón - Katolikus Szeretetszolgálat Zárdakert Idősek Otthona


Dabas-Gyón - Zárdakert Idősek Otthona

Katolikus Szeretetszolgálat Zárdakert Idősek Otthona
2373 Dabas-Gyón, Zárda köz 6.
Tel: (+36 29) 367 299
        (+36 30) 206 38 62
e-mail cím: zardakert@szeretetszolgalat.hu

Intézményvezető: Kocsis Edina

Az intézmény megközelíthetősége

Az 5-ös főúton, Budapesttől 45 km-re Kecskemét felé fekszik Dabas-Gyón. A főútról jobbra kanyarodva (Vasút utca) érjük el a községet. Az otthon jobbra, egy kis mellékutca (Zárda köz) végében található.
Vonattal Budapesten a Nyugati pályaudvarról induló Lajosmizse-Kecskemét vonalon közelíthető meg. Autóbusszal pedig a Népliget buszpályaudvarról induló járatokkal juthatunk el Dabas-Gyónra. Mindkét megállótól kb. 1 km-re van az otthon.

Az intézmény rövid története

1950 előtt a Jézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek rendháza volt, ahol a nővérek árvaházat, óvodát és napközit működtettek. A földszintes, pavilonos épületegyüttes 3,5 hektár hatalmas területen szép, nagy, belső kerttel és udvarral igazi otthont ad a mintegy 150 lakónak. Az otthon 2001-től Katolikus Szociális Módszertanként is működik.

Ápolás

Az otthon Alzheimer illetve szellemi leépülésben szenvedő időskorúak speciális ellátására is felkészült. Az Alzheimer-kór  egyre nagyobb méretekben terjed hazánkban is és egyre nagyobb az igény speciális otthonokra, különösen
a betegség végső stádiumában szenvedők részére. Az otthonban biztonságos körülményeket biztosítunk
a ránkbízottaknak. Újdonság, hogy télikert halakkal, madarakkal, gyönyörű növényekkel szép és nyugalmat árasztó környezetet biztosít lakóinknak. A biztonságos sétakertünket a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően alakítottuk ki.

Elhelyezés

2- 3-4 ágyas szobákban.
A betegszobák 2 és 4 ágyasak.

Szentmise

Hetente egyszer van az otthon kápolnájában szentmise. Mivel nemcsak katolikusok, de más vallásúak számára is nyitott az otthon, evangélikus és református istentiszteletet is rendszeresen tartunk.

Látogatási idő

 Előre, telefonon  (tel.:29-367299) egyeztetett időpontban kedd, szerda és csütörtöki napokon, délelőtti órákban fogadjuk az elhelyezéssel kapcsolatban érdeklődőket.