Budapest - Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon Okos Gizella Ház

Budapest - Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon Okos Gizella Ház


XXIII. János Szeretetotthon - Központ Okos Gizella Ház

Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon Okos Gizella Ház
1112 Budapest, Dayka Gábor u. 102-104.
Tel: (+36 1) 319 25 33
        (+36 30) 755 31 94
E-mail cím: 23janos@szeretetszolgalat.hu

Ügyfélszolgálat: nincs

Érdeklődőket fogadja: Baróthi Hajnal intézményvezető

Tel: 319-2533, 319-0604, 06-30-755-3193 központi számok.

Érdeklődni lehet: telefonon munkanapokon 9:00-15:00 óra között a fenti telefonszámokon,

személyesen: telefonon történt előzetes időpont egyeztetés után

Az intézmény megközelíthetősége

Az Otthon nagyon jól megközelíthető tömegközlekedéseel:

A Széll Kálmán térről 59-es villamossal, a Blaha Lujza térről a 8-as busszal a Farkasréti Temető főbejárata megállónál kell leszállni.

Az intézmény rövid története

Az intézményt 1981-ben alapította az Esztergomi Főegyházmegye. Az országbanaz első kimondottan erre a célra magánszemélyek adományaiból létrehozott egyházi intézmény. A jelenlegi fenntartó a Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat /1068 Budapest, Városligeti fasor 42./ Az Otthonnak szép nagy kertje van, ami lehetővé teszi lakóink nyugodt környezetben történő sétáját, pihenését; akinek kedve és ereje van még a kertészkedést is.

A Szeretetotthon egy 5 szinte épületben működik. Induláskor emelt szintű, egyágyas apartmanok voltak, azóta, 7 férőhelyet kivéve, az emelt szintet megszüntettük.

Ápolás

Élethosszig tartó gondozást, ápolást vállalunk.

Elhelyezés

A földszinten egy korszerű 9x2 ágyas fürdőszobás gondozási egység lett kialakítva azoknak az ellátottainknak, akik szellemi vagy testi állapotuk miatt 24 órás ápolást-gondozást igényelnek és az apartmanjukban már nem láthatók el.

A harmadik emeleten 5 db 2 ágyas fürdőszobás apartman lett kialakítva.

A 2.,3.,4.,5. szinten továbbra is egyágyas, fürdőszobás apartmanokban látjuk el a lakóinkat.

 

Otthonunk iránt folyamatos az érdeklődés. Bár a kerületben és a fővárosban is működnek hasonló intézmények, hosszú várólistánk van. Többnyire lakóink és ismerőseik ajánlása alapján keresnek meg bennünket.

 

A nehezedő gazdasági körülmények ellenére magas szakmai színvonalat, emberséges ellátást és személyre szabott személyközpontú gondozást igyekszünk nyújtani.

Szolgáltatások

Teljsekörű ellátást nyújtunk, mindnekinek az állapotának megfelelően. Lakóink biztonságát szolgálja a 2 éve létrehozott korszerű nővérhívó. Orvosi javaslatra diétát tudunk biztosítani. Gyógytornász hetenete 2x csoportos és egyéni tornát tart, akinek szüksége és igénye van rá.

Háziorvosunk: heti 2x

Szemész, pszichiáter-, geriáter szakorvos: havonta 1x

neurológus: kéthavonta 1x rendel az otthonban.

A mentálhigiénés és foglalkoztató szakemberekből álló csapat a szabadidő tartalmas eltöltéséhez sokszínű, változatos foglalkozásokat, programokat biztosít. 

Szentmise

Szép kápolnánkban hetente 2x van szentmise hallgatásra lehetőség, de a nap bármely szakaszában lehetőség van a kápolnában imádkozásra, elmélyülésre.

Látogatási idő

A hét minden napján, 9-19 óráig, lehetőleg a programokhoz igazodva, és az ápolásra szoruló lakóink ellátását nem zavarva.