Rendezvények

Rendezvények


Memória Café

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2016. november 23-án, az V. kerületi Arany János utca 10-ben található Aranytíz Kultúrházba. Az előadás 17:30-kor kezdődik.
A találkozó lehetőség azok számára akik többet szeretnének megtudni az időskori szellemi hanyatlás korai felismeréséről, tüneteiről, kezelési lehetőségeiről.

 

A tájékoztató már elérhető.

Meghívó a 2016.november 24-én, csütörtökön tartandó ünnepségére

A Katolikus Szeretetszolgálat és a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon tisztelettel és szeretettel meghívja Önt 2016. november 24-én, csütörtökön tartandó ünnepségére.

Módszertani Szakmai Nap - Család- és gyermekjóléti szolgáltatások

Kedves Kollégák!

A Katolikus Módszertani Központ idei második minősített szakmai napjára november 21-én kerül sor.  A nap témái a rendszer, szemlélet; az észlelő- és jelzőrendszeri működés lehetőségei a változások tükrében; a rendszerszemlélet szerepe a család- és gyermekjólét szolgáltatásokban; valamint Vonzás és körzete címmel a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézetének kutatásainak és projektjeinek bemutatása. A nap folyamán az Országos Mentőszolgálat gyakorlati bemutatójára is sor kerül. Az előadások után szekcióülések következnek, ahol gyakorlati kérdésekkel fogunk foglalkozni, valamint tapasztalatcserére lesz lehetőség. A fontosabb felvetésekkel kapcsolatban konzultációra is lehetőséget biztosítunk

Módszertani Szakmai Nap - Fogyatékosügy

Kedves Kollégák!

A Katolikus Módszertani Központ idei harmadik minősített szakmai napjára november 23-án kerül sor.  A nap témái intézményi fogyatékosellátás és közösségi kapcsolatok; fogyatékosellátás aktuális kérdései; a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. (FSZK) módszertani tevékenysége; valamint az autizmussal élő személyek oktatásának és ellátásának bemutatása. A nap folyamán az Országos Mentőszolgálat gyakorlati bemutatójára is sor kerül. Az előadások után szekcióülések következnek, ahol gyakorlati kérdésekkel fogunk foglalkozni, valamint tapasztalatcserére lesz lehetőség. A fontosabb felvetésekkel kapcsolatban konzultációra is lehetőséget biztosítunk.

Módszertani Szakmai Nap - Változások és Együttműködések az idősellátásban

Kedves Kollégák!

A Katolikus Módszertani Központ idei első minősített szakmai napjára november 9-én kerül sor.  A nap témái a demencia-barát társadalom; a házi segítségnyújtás változó finanszírozása; abúzus, veszélyeztetettség, bántalmazás időskorban; valamint szociális és egészségügyi együttműködések lesznek. A nap folyamán az Országos Mentőszolgálat gyakorlati bemutatójára is sor kerül. Az előadások után szekcióülések következnek, ahol gyakorlati finanszírozási kérdésekkel fogunk foglalkozni, valamint tapasztalatcserére lesz lehetőség. A fontosabb felvetésekkel kapcsolatban konzultációra is lehetőséget biztosítunk.

Az idei év "legjobb" képzése

"Hivatásod legyen élni másokért, s a mások boldogságában keresni a magadét."


Szakmai program

A Katolikus Szeretetszolgálat Módszertani Központja, egy különleges, sokak által régóta várt képzést indít októberben. Ennek keretében a szociális intézményekben dolgozók részére spirituális tartalommal tartunk személyiségfejlesztő foglalkozást.

Nagy örömünkre Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök, Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök, és Dr. Székely János esztergom-budapesti egyházmegye segédpüspöke is elfogadta felkérésünket, s egy-egy előadás keretében megosztják gondolataikat a résztvevőkkel. Mellettük Dr. Csókay András idegsebész, Csoó Lászlóné szociális szakember, Szentpály-Juhász Imre szupervizor, és Rettegi Zsolt mentálhigiénés szakember a tematikához és a szellemiséghez illeszkedve járul hozzá a program magas szintű megvalósításához.

Demencia a családban

Információk a képzésről

A Katolikus Szeretetszolgálat képzést indít hozzátartozóknak, gondozóknak.

Várjuk mindazok jelentkezését akik tapasztalt szakemberektől gyakorlati segítséget szeretnének kapni.

Első alkalom: 2016. október 4.

A változások megélése című szakmai tanfolyam

Jerikó főbejárat.jpg

MEGHÍVÓ SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEK RÉSZÉRE

A Máriaremetei Szeretetotthon szeretettel meghívja

„A változások megélése” c.

3 napos szakmai tanfolyamra

Engedélyszám: T-05-019/2016

Súlyosan, halmozottan sérült felnőtt korú személyek bazális stimulációs terápiájának lehetőségei című szakmai tanfolyam

o_szeo1.jpg

MEGHÍVÓ

A Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona szeretettel meghívja

„Súlyosan, halmozottan sérült felnőtt korú személyek bazális stimulációs terápiájának lehetőségei” c.

3 napos szakmai tanfolyamára.

Engedélyszám: T-14-020/2016

Mosodai Szakmai Találkozó

IMG_1457.jpg

A Katolikus Szeretetszolgálat az élelmezésvezetők részére szervezett sikeres szakmai napot követően folytatta az intézményi munkatársak tapasztalatcseréjét szolgáló, tematikus rendezvénysorozatát.

Ennek keretében a Katolikus Szeretetszolgálat 25 dolgozója vehetett részt az I. Mosodai Szakmai Találkozón (MoSzT) 2016. május 26-án, Balatonalmádiban. Az intézményeinkből kifejezetten olyan kollégákat hívtunk meg, akik munkakörükhöz kapcsolódóan minden nap találkoznak a szakmai napon felvetett kérdésekkel.

Az intézményhigiénia témakörében piacvezető cégek képviselői többek között a mosás szerepéről, a textíliák tisztításáról-, valamint a hatékony mosodai energetikai alkalmazásokról tartottak előadásokat. A Katolikus Szeretetszolgálat Ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthonának mosoda rekonstrukciójáról Szalai Zsuzsanna intézményvezető és Tóth Jánosné mosodai munkatárs számolt be. Az rendezvény kerekasztal beszélgetésekkel zárult, ahol a résztvevők közvetlenül is megoszthatták egymással szakmai tapasztalataikat.


Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek!


Tudásbővítés és készségfejlesztés című szakmai tanfolyam

A Katolikus Szeretetszolgálat szeretettel meghívja Önt a Tudásbővítés és készségfejlesztés c.
5 alkalmas szakmai tanfolyamra – 40 (T) kreditpont

Időpont: A képzés időpontjai: 

5 egymást követő héten szerdán - 2016. május 11. , május 18. , május 25. , június 1. , június 8. 
Helyszín: Budapest, Városligeti fasor.
Részvételi díj: 28 500 Ft/ fő. Az összeg nem tartalmazza a büféebéd-, valamint a szünetekben fogyasztható kávé és ásványvíz árát, ami 5 alkalomra összesen 12 500 Ft lesz.
A program célja, hogy a résztvevők felkészült oktatóink segítségével az idősellátás új kihívásaira kompetens vezetőkként tudjanak reagálni. 

Jelentkezés határideje: 2016. 04. 15.
Korlátozott számban még jelentkezéseket el tudunk fogadni. Amennyiben jelentkezni szeretne, kérjük mielőbb jelezze ezt a(z)
rkesz.szakmafejlesztes@gmail.com -on a jelentkezési lap elküldésével.

A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogjuk elfogadni.

Kapcsolattartó: Szlávik Bence tel.:1/479-2009

Szakmai találkozó élelmezésvezetők részére

 

A Szeretetszolgálat intézményeiben dolgozó élelmezésvezetők számára szakmai nap került megrendezésre 2016. február 18-án.

 

A szakmai nap lehetőséget biztosított az intézményekben dolgozó szakemberek találkozójára és tapasztalatcseréjére. A délelőtt folyamán két beszélgetéssel egybekötött előadás hangzott el, amelyek az élelmiszerbeszállításról, illetve a konyhák szakszerű üzemeltetéséről szóltak.  Az elméletet követően a gyakorlatra került a hangsúly: közös ebédkészítés majd annak elfogyasztása zárta a napot.

Köszönjük támogatóinknak, a Miele Kft-nek a helyszín és program biztosítását, valamint a Mirbest Kft.-nek és az Assur Kft.-nek az előadásokat!
A közeljövőben további szakmai találkozók szervezését tervezzük a Szeretetszolgálat intézményeiben dolgozó takarítók, konyhai és mosodai dolgozók valamint a karbantartók számára is.

 

Szakmai nap

A Római Katolikus Egyházi Szeretetszolgálat 2016. február 10-én szakmai módszertani napot szervezett a katolikus szociális intézmények és fenntartóik számára Budapesten.


A rendezvényt az ország 63 intézményből érkező 150 résztvevő előtt Németh Emma szociális testvér, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) gazdasági főtanácsadója nyitotta meg. Előadásában a katolikus szociális intézményekben folyó szakmai munka mellett a gondozás során tanúsított fokozott elköteleződésére hívta fel a figyelmet.