Katolikus Szociális Módszertan

Katolikus Szociális Módszertan


A Dabas-Gyónban működő otthonunk a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia javaslatára 2001. január 1-től megbízást kapott a Szociális és Családügyi minisztertől a Katolikus Szociális Módszertan felállítására.

Feladatunk a katolikus szociális intézmények szakmai munkájának, spirituális életének segítése. Nincs birtokunkban a bölcsek köve: szeretnénk, ha a katolikus szociális intézmények munkatársai velünk együtt gondolkodnának a jövő alakításában, a jó gyakorlat felmutatásában és átadásában.

Éppen ezért szívesen látjuk Önöket rendezvényeinken, szakmai műhelyeinkben, hogy a különböző munkaterületek magasabb színvonalú tevékenységét összehangoljuk. Igyekszünk támogatni az intézményeket a törvényi rendelkezések értelmezésében és a növekvő szakmai elvárások megvalósításában.

Céljainkat képzések, tanulmányutak szervezésével, szakmai ellenőrzések végzésével és az intézmények közötti kapcsolatok szervezettebbé tételével szeretnénk elérni.

 

Szakmai ellenőrzések

Segítünk intézményeinknek, hogy a törvényi rendelkezésekben megfogalmazott szakmai elvárások, követelmények szerint tudják végezni az egyének, a családok és a társadalom számára is fontos munkájukat.