Fogyatékosügyi konferenciát tartottunk 2017. június 20-án

Fogyatékosügyi konferenciát tartottunk 2017. június 20-án


A Katolikus Módszertani Központ és az Ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon minősített konferenciájára 2017. június 20-án került sor. A konferencia címe: ,,HÍD, amely a kultúra, a művészet és a sport segítségével épül a súlyos, halmozottan fogyatékos személyek és a társadalom összes többi tagja között”. Közel 70 érdeklődő szakember jelent meg az ország különböző részeiből, akik nyitottan és pozitívan kezdték a napot.

A megnyitó beszédekben a résztvevők betekintést nyerhettek a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt és támogatott pályázatának céljaiba. Ezután három blokkban ismerkedhettek meg az érdeklődők a projekt elemeivel: a zene, a sport és a kultúra szerepe a súlyos, halmozottan sérültek életében.  Az előadók képekkel, videókkal színesítették az előadásaikat, amelyben beszámoltak tapasztalataikról, eredményeikről és a projekt fontosságáról.A konferencia zárása előtt egy összefoglaló kiértékelés történt, illetve a projekt továbbgondolása, amely alapján a résztvevők a saját környezetükben megvalósítható programok segítségével ledönthetik a hosszú évek alatt épített falakat a súlyos, halmozottan sérült fiatalok és a társadalom többi tagja között.

A záráskor a konferencia szervezője biztosította az érdeklődőket arról, hogy merjék továbbgondolni az integráció fontosságát, továbbá ebben segítséget is kíván nyújtani.

A konferencia szakmai anyagát egy kis füzetbe összegyűjtve a résztvevők megkapták, amelyet terjeszthetnek a munkahelyükön és tágabb környezetükben.

A résztvevők elmondása alapján szép élményekkel zárták a napot és sok tapasztalattal és ötlettel gazdagodva térhettek haza.


A konferencia előadásainak írásos és hanganyagai alábbi linkekre kattintást követően, a zöld DOWNLOAD gombra kattintva letölthetőek:

 

 

Festék Ecset

Szalai Zsuzsanna, Tiszai Lúcia Sapszon Ferenc.mp3

Szabóné Ildikó bowling játék

Sidarov Mária, Kepes Anita Sándor Kata

Kepes Anita integráció

HÍD konferencia kiadvány

HÍD konferencia_beszámoló

Integráció

Kultúra

Sapszon Ferenc Ipolytölgyes konferencia

Sport

Szalai Zoltánné Művészet határok nélkül

Szalai Zsuzsanna speciális bowling

Zene