Csákvár - Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon

Csákvár - Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon


Csákvár - Szent Vince Otthon

 

Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Otthon
8083 Csákvár, Szent Vince u. 2.

Tel: (+36 22) 582-124
       (+36 30) 758-3870 
E-mail: csakvar@szeretetszolgalat.hu

Intézményvezető: Dr. Szécsiné Domonkos Erzsébet

Az intézmény megközelíthetősége

Budapestről az M1 vagy 1-es (régi 100-as) úton, Székesfehérvár irányába kell letérni. Székesfehérvár irányából az M7-ről és alsóbbrendű úton Tata, Tatabánya felől közelíthető meg.
Autóbusszal: Budapest Erzsébet tér - Csákvár Székesfehérvár Piac tér - Csákvár. Az otthon a község központjában, a buszmegállótól 5 percre van.

Az intézmény rövid története

Az otthon Székesfehérvár közelében, a Vértes hegység lábánál található nagyon szép környezetben. 1950 előtt a Grazból Magyarországra érkező, Páli Szent Vince Szeretetleányai zárdája működött az épületben. Az otthon életét ma is meghatározzák a szerzetesnők közösségi életének hagyományai.

A 66 férőhelyes otthon idős szerzetesnők és vallásos, katolikus hölgyek részére nyújt gondozást. Országos feladatot ellátva ápoljuk idős lakóinkat testi, szellemi állapotuknak megfelelően kialakított részlegeinken.

Elhelyezés

1-2 ill. 3-6 ágyas szobákban

Szentmise

Hetente 4 alkalommal van szentmise, a többi napokon igeliturgiát tartunk. Nagyobb ünnepek előtt lelkigyakorlatokat szervezünk. Más vallású lakókat rendszeresen látogatja az evangélikus és a református lelkész.

Látogatási idő

Nyitottak vagyunk, nincs kötött látogatási idő. Az intézetünk iránt érdeklődőket mindig szeretettel látjuk otthonunk személyes találkozás keretében történő bemutatására.